Službeno: Vlad Chiriches u Napoliju
Foto: EPA

Pojačanje za Napoli

Službeno: Vlad Chiriches u Napoliju

M. Šljivak

Rumunski fudbaler Vlad Chiriches novi je igrač Napolija.

Ovaj 26-godišnji fudbaler već nekoliko dana trenira s timom iz Napulja, a danas je i službeno potvrđeno kako je novi igrač italijanskog tima.

Transfer je potvrdio i njegov sada već bivši klub, Tottenham Hotspur.

"Postigli smo dogovor s Napolijem oko transfera Vlada Chirichesa. Defanzivac je nastupio 43 nastupa za naš tim otkako je 2013. godine došao u klub iz Steaue iz Bukurešta. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", napisano je u saopćenju Tottenhama.

Prema nekim informacijama, londonski tim je na transferu rumunskog fudbalera inkasirao šest miliona eura, tri i pol miliona manje nego što je plaćen timu iz Bukurešta.

Chiriches je karijeru počeo u Internationalu, zatim je dvije godine nosio dres Pandurija, da bi jednu sezonu proveo u rumunskom velikanu Steaui.

Nakon samo jedne godine otišao je u Tottenham za klupski rekord od 9,5 miliona eura, a protekle dvije sezone je igrao jako dobro u redovima Spursa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od naredne sezone će igrati u italijanskoj Seriji A, u dresu velikana iz Napulja, s kojim je potpisao višegodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.