Službeno: Zec Balikesirsporov adut u borbi za ostanak

Ugovor na šest mjeseci uz opiciju produženja

Službeno: Zec Balikesirsporov adut u borbi za ostanak

A. Beganović

Potencijalni bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec od danas je i službeno novi igrač turskog Balikesirspora.

Bosanskohercegovački napadač Ermin Zec danas je potpisao ugovor sa Balikersporom, kojem do kraja sezone predstoji grčevita borba sa ostanak u drtuštvu najboljih turskih klubova.

Balikesirspor je već duže vrijeme u potrazi za napadačem i već duže vrijeme su u pregovorima sa Zecom, za kojeg smatraju da će im biti od velike pomoći u borbi za ostanak.

Zec je sa Balikesirsporom potpisao ugovor na pola godine uz opciju produženja na još tri ukoliko ova turska ekipa ostane u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Konačno je sve završeno i sretan sam zbog svog povratka u Tursku. Predstoji nam grčevita borba za ostanak u eliti, no vjerujem da možemo ispuniti zacrtane ciljeve. Potrudit ću se da opravdam ukazano povjerenje i da se golovima odužim čelnicima kluba, koji su u pregovorima bili jako korektni", za SportSport.ba je izjavio Zec.

Podsjetimo, Zec je karijeru počeo u bugojanskoj Iskri odakle je otišao u Šibenik. U dresu ovog hrvatskog kluba pružao je sjajne partije koje nisu ostale nezapažene pa je svojevremeno proglašen i za najboljeg igrača HNL-a. Iz Šibenika je u rekordnom transferu otišao u Genclerbirligi čije boje je branio četiri godine, a igrama u ovom klubu bio se izborio i za status reprezentativca. Prošle godine je potpisao za Rijeku, no zbog sukoba sa trenerom Kekom raskinuo je ugovor sa ovim hrvatskim klubom, te se odlučio vratiti u Tursku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.