"Smatrao sam Barcu velikom, ali u to više nisam siguran"
Foto: EPA

Hans-Joachim Watzke o Barceloni

"Smatrao sam Barcu velikom, ali u to više nisam siguran"

M. Šljivak

Katalonski velikan Barcelona na sve načine pokušava dovesti fudbalera Borussije iz Dortmunda Ousmanea Dembelea.

Mladi Francuz je zbog želje da potpiše Barcelonu napravio probleme unutar tima i on je trenutno pod suspenzijom.

Dembele je prošle sedmice napustio Dortmund. Nije se pojavio na treningu, a prema rukovodstvu Barcelone stižu žestoke optužbe da su upravo oni krivci za ponašnje mladog fudbalera.

Izvršni direktor Milionera Hans-Joachim Watzke ističe da je smatrao da je Barcelona veliki klub, ali da više nije siguran u to.

"Dembele je Barcin prvi izbor. Nemaju ni plan B, a ni C, jer znaju koliko je dobar. Međutim, ono što rade nije dobro. S čelnicima Barcelone smo o transferu razgovarali u četvrtak, a u petak Dembelea nije bilo na treningu. Slučajno? Ne bih rekao. Do prije dvije sedmice sam smatrao Barcelonu velikim klubom, ali više u to nisam siguran", rekao je Watzke.

Šanse za odlazak mladog Francuza još uvijek postoje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Dembele je još uvijek dječak. Ima 20 godina i zelen je. Znamo da je veliki navijač Barcelone, pustićemo ga da ide, ali samo ako se ispune naši uslovi. Ne želimo ga pustiti za 30 miliona eura manje od sume koju tražimo. Trenutno je njegov transfer u Barcelonu na omjeru od 50-50", rekao je Watzke.

Pored Dembelea Barcelona pokušava dovesti i Philippea Coutinha iz Liverpoola, ali za sada im i to ne ide od ruke.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi