Snalažljivi Ibrahimović spasio United u velikom derbiju

Remi Crvenih vragova i Redsa

Snalažljivi Ibrahimović spasio United u velikom derbiju

E. Škorić

U najvećem engleskom derbiju, koji se danas odigrao na Old Traffordu, Manchester United i Liverpool odigrali su 1:1.

United je u sjajnoj seriji i umalo da se ona prekine na Old Traffordu, ali Liverpool je u zadnjih desetak minuta ispustio prednost.

Prvu šansu imao je Pogba u 19. minuti. Mkhitaryan je poslao sjajnu loptu u prostor, ali Pogba ne pogađa sa svega 13 metara udaljenosti. Mignolet je odradio dobar posao na golu gostiju.

Francuz se tu nije proslavio, a onda je u 27. minuti igrao rukom poslije greške Jonesa, kome je Firmino uzeo loptu. James Milner je preuzeo odgovornost i pogodio za radost Redsa.

Do kraja prvog dijela Liverpool je zadržao vodstvo, a u nastavku je United bio taj koji je dominirao. Mourinho je povukao nekoliko poteza i njegov tim je počeo da igra kako je on to i zamislio.

Napadi domaćina isplatili su se u 84. minuti. Prvo Marouane Fellaini šutira glavom i pogađa stativu, a u nastavku akcije, Antonio Valencia centrira, a Zlatan Ibrahimović spretno glavom loptu šalje iza leđa Mignoleta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostalo je 1:1 i United je nastavio dobru seriju bez poraza, ali je sa 40 bodova i dalje ispod pozicija koje vode u Evropu. United je trenutno šestoplasirani tim prvesntva. Liverpool je na trećem mjestu sa 45 bodova, a ovaj remi najviše odgovara vodećem Chelseaju, koji ima 52 boda.


 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi