Sneijder otišao iz Galate, u Tursku se ne smije vratiti

Nevjerovatna klauzula

Sneijder otišao iz Galate, u Tursku se ne smije vratiti

Galatasaray je raskinula ugovor sa iskusnim vezistom Wesleyjom Sneijderom. 

Sneijder se ranije povezivao sa odlaskom iz turske Super lige, a Los Angeles FC i Sampdorija su bile ekipe koje su zainteresovane. 

Nevjerovatno zanimljiva je stavka koju su klub i igrač postigli prilikom raskida ugovora. Naime, Sneijder će morati platiti Galati čak 20 miliona eura ukoliko u naredne tri godine potpiše ugovor sa nekim turskim timom, tako da povratak u Tursku za njega nije opcija.

Podsjetimo, Sneijder je u Galatu stigao u januaru 2013. godine, a ugovor sa turskim klubom je raskinuo godinu dana prije isteka. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

On je fudbaler sa najviše nastupa za reprezentaciju Holandije (131), a rekord je oborio nedavno na meču protiv Luksemburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi