Sneijder: Tudor me otjerao iz kluba

Optužbe na račun Igora Tudora

Sneijder: Tudor me otjerao iz kluba

M. Šljivak

Wesley Sneijder više nije igrač turskog Galatasaraya.

Holandski fudbaler je nakon četiri godine raskinuo saradnju s turskim velikanom, koji mu je dopustio da ode, ali se u naredne tri godine ne smije vratiti i potpisati za bilo koji klub u Turskoj ili će platiti 20 miliona eura kazne.

Sneijder je otkrio kako ga je iz kluba otjerao hrvatski trener Igor Tudor.

"Žao mi je što moram da odem. Nije mi ugodno što se ovako završilo. Ipak, vjerujem u sebe i nadam se da ću uskoro naći klub", rekao je Sneijder, te je rekao kako trener istanbulskog tima Igor Tudor ne želi raditi s njim.

"Odlučio je Igor Tudor. Ako trener ne želi raditi s vama, onda nemate drugog izbora nego otići. Poštujem tu odluku", istakao je 33-godišnji veznjak.

Iskusni fudbaler sada kreće u potragu za novim timom, a u karijeri je pored Galate igrao za Inter, Real Madrid i Ajax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi