Sochaux je jednostavno morao dobiti Bordeaux

Ligue 1

Sochaux je jednostavno morao dobiti Bordeaux

E. Škorić
Teme:

Sochaux je večeras, u 27. kolu francuske Ligue 1, ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak. 

Sochaux ne smije previše prosipati bodova kod kuće ako želi da ostane u ligi. Zato je večeras došao do zlatne, ukupno pete prvenstvne pobjede i to nad jakim Bordeauxom (2:0). Strijelac vodećeg gola bio je Ayew u 71. minuti, Baambu je u 83. postavio konačnih 2:0, a za Sochaux je igrao mladi bh. reperzentativac Sanjin Prcić.

Prcić je prošlog vikenda pauzirao zbog povrede aduktora od koje se, očito, nije u potpunosti oporavio, pa je večeras igrao od 84. minute.

De Preville, Ogiangue i Charbonier su u 21., 38. i 78. minuti postizali golove za uvjerljivu 3:1 pobjedu Reimsa nad Valenciennesom, koji je na diobi 18. mjesta zajedno sa Sochauxom (po 22 boda). Dossevi je u 87. postigao utješni gol za gostujuću momčad.

Toulouseu je rezervista Ben Basat golom u 65. minuti donio vodstvo u Nici, koja je od 54. minute igrala bez isključenog Paluna. Ben Yedder je u 92. ovjerio gostima pobjedu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nica je s 31 bodom i dalje u donem dijelu tabele, dok je Toulouse miran u sredini. Giresse je bio u 39. strijelac za vodstvo i tri boda Guingampa u Rennesu, kasnije je pogodio i Yatabare iz penala za 2:0,  dok je duel Lorienta i Bastije završen podjelom bodova (1:1). 

Ligue 1, 27. kolo:
Lorient - Bastia 1:1 (Ecuele 35/ Bruno 50)
Nice - Toulouse 0:2 (Ben Basat 65, Ben Yedder 92)
Reims - Valenciennes 3:1 (De Preville 21, Oniangue 38, Charbonier 78/ Dossevi 87)
Rennes - Guingamp 0:2 (Giresse 39, Yatabare 95 - penal)
Sochaux - Bordeaux 2:0 (Ayew 71, Bakambu 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.