Sochaux se još nada, Prcić igrao 90 minuta

Ligue 1

Sochaux se još nada, Prcić igrao 90 minuta

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Sochauxa ostvarili su važnu pobjedu protiv Toulousea u 33. kolu francuske Ligue 1.

Sochaux je pogocima Ayewa i Contouta stigao do pobjede nad Toulouseom i zadržao nadu da se do kraja sezone iščupa iz opasne zone, iako Guingamp i dalje ima pet bodova više na 17. mjestu, a i utakmicu manje.

Ono što je za nas jako važno, naš mladi reprezentativac Sanjin Prcić igrao je svih 90 minuta u dresu Sochauxa.

Drugoplasirani Monaco, koji skoro da nema šanse da stigne vodeći PSG, slavio je u Rennesu s minimalnih 1:0, a jedini gol postigao je Riviere u 55. minuti. Evian je sa 2:1 savladao Bastiju, a istim rezultatom je Lorient slavio u Nici.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ajaccio i Bordeaux su odigrali bez pobjednika. Jussie je doveo goste u vodstvo u 62. minuti, ali je Mostefa izjednačio pet minuta prije kraja utakmice za domaće.

Ligue 1, 33. kolo: Ajaccio - Bordeaux 1:1 (Mostefa 85/ Jussie 62) Evian - Bastia 2:1 (Benezet 35, Wass 58/ Raspentino 30) Nice - Lorient 1:2 (Kolodziejczak 30/ Sunu 19, Aboubakar 92) Rennes - Monaco 0:1 (Riviere 55) Sochaux - Toulouse 2:0 (Ayew 15, Contout 49)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.