Sociedad bolji od Celte, remi Betisa i Gijona

Španska La Liga

Sociedad bolji od Celte, remi Betisa i Gijona

Real Sociedad je slavio danas na domaćem terenu protiv Celte Vigo pobjedu od 1:0.

Utakmica je igrana u okviru 19. kola španske La Lige, a prvo poluvrijeme nije donijelo golove. Ipak, u nastavku meča domaće navijače obradovao je Juanmni koji je u 72. minuti zatresao mrežu gostujuće ekipe. Kasnije se ispostavilo da je to bio i jedini pogodak na meču.

Real Sociedad je nakon ovog meča na 5. mjestu španske La Lige sa 35 bodova, dok je Celta Vigo tri mjesta ispod njih sa osam bodova manje.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Real Betis i Sporting Gijon podijelili su bodove u meču bez golova. Betis se nakon ovog boda probio na 13. mjesto sa 22 boda, dok je Gijon ostao u opasnoj zoni sa samo 13 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi