Sociedad ispao, Partizan prošao

Evropska liga, play-off

Sociedad ispao, Partizan prošao

E. Škorić

Beogradski Partizan izborio je nastup u grupnoj fazi Evropske lige.

Partizan je u Bakuu savladao Nefči s 2:1 i tako se s ukupnih 5:3 plasirao dalje. Oba gola za Beograđane postigao je Skuletić, dok je Wobay bio jedini strijelac za azerbejdžanski tim.

Zanimljivo da su pokazana čak četiri crvena kartona u tom susretu. U zadnjih pet minuta isključeni su Webnje, Ramos i Caue kod domaćih, a dvostruki strijelac Skuletić kod gostiju.

Veliki rezultat napravio je ruski Krasnodar, koji je, unatoč 0:1 i  prve utakmice, eliminisao Real Sociedad. Krasnodar je slavio s 3:0 pogocima Joaozinha, Pereyre i Arija u zadnjih pola sata. I na tom meču je bilo isključena. Put svlačionica ranije su morali Joaozinho i Bergara, domaći i gostujući igrač.

Golom Sambe Dinamo je u samoj završnici izbacio Omoniju. Kiprani su imali 1:1 do 92. minute i taj rezultat ih je vodio dalje, ali su Moskovljani imali dosta sreće u finišu. 

PAOK je anulirao gol zaostatka protiv moldavskog Zimbrua nakon samo 11 minuta, kada je Pereyra postigao gol. Kasnije su Grci postigli još tri gola.

Evropska liga, play-off, uzvrati:
Krasnodar - Sociedad 3:0 (Joazinho 71 - penal, Pereyra 88, Ari 90)
Neftči - Partizan 1:2 (Wobay 58/ Skuletić 24, 92)
Omonia - Dinamo 1:2 (Pote 23/ Stepanov 11 - ag, Samba 93)
PAOK - Zimbru 4:0 (Pereyra 11, Athanasiadis 45, Mak 79, Martens 84)

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.