Šok za Argentince pred utakmicu godine protiv Perua
Foto: EPA

Icardi povrijeđen

Šok za Argentince pred utakmicu godine protiv Perua

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Argentine večeras će odigrati veoma važnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Gaučosima u goste stiže selekcija Perua, a oba tima će u ovom susretu tražiti rezultat koji bi ih približio plasmanu na Mundijal u Rusiju.

Selektor Argentine Jorge Sampaoli moraće da napravi nekoliko promjena u startnoj postavi pred ovaj meč. Najavio je kako vjerovatno Paulo Dybala neće nastupiti od prve minute, a na klupi bi mogao završiti i Mauro Icardi.

Napadač Intera je lakše povrijeđen i izvjesno je da njega neće biti u prvom sastavu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Icardi je došao s povredom koju vuče još od prije početka sezone. Ima stalne bolove i vjerovatno da neće igrati od prve minute. Utakmicu će vjerovatno početi Dario Benedetto", rekao je Sampaoli.

Argentina je trenutno na petom mjestu kvalifikacija za 24 boda, dok je Peru poziciju ispred sa istim brojem bodova, ali sa boljom gol-razlikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi