Šokantna eliminacija Zenita iz Evropske lige

Primili gol u 90. minuti

Šokantna eliminacija Zenita iz Evropske lige

Zenit i Anderlecht su večeras u St. Petersburgu odigrali sjajnu utakmicu u kojoj je domaći tim pobijedio sa 3:1, što mu ipak nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

Tim iz Brisela u prvoj utakmici slavio sa 2:0, ali je Zenit večeras uspio nadoknaditi zaostatak i dijelilo ga je nekoliko minuta od prolaska u narednu rundu takmičenja

Prvi gol na utakmici postigao je Giuliano u 24. minuti, da bi na 2:0 povisio Dzyuba u 72. Šest minuta kasnije, Giuliano je postigao novi gol kojim je Zenitu donio vodstvo od 3:0 i sve je bilo spremno za veliko slavlje.

Kada su svi očekivali kraj utakmice, Thelin je u 90. minuti pogodio za konačnih 3:1 i tako Zenitu upropastio sve dobro što je večeras napravio. Anderlecht se, na kraju, ipak plasirao dalje na teži, ali mnogo slađi način.


Uspješnu noć imao je i Ajax, koji je u Amsterdamu slavio protiv Legije sa 1:0 i to golom Viergevera iz 49. minute. Prvi meč u Varšavi je okončan rezultatom 0:0, pa je slavnom holandskom klubu jedan gol bio dovoljan da se plasira u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bešiktaš je nakon pobjede 3:1 u Izraelu večeras pred domaćim navijačima potvrdio prolaz dalje novim trijumfom nad Hapoel Beer Shevom. Bilo je 2:1, a za Bešiktaš su pogađali Aboubakar i Tosun u 17. i 87. minuti. Jedini gol za goste iz Izraela postigao je Nwakaeme u 64. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi