Sokratis sa velikim zakašnjenjem odgovorio Džeki

"Nama će u Zenici biti mnogo gore"

Sokratis sa velikim zakašnjenjem odgovorio Džeki

U Atini je prije nešto manje od dva mjeseca odigrana utakmica Grčke i Bosne i Hercegovine (1:1), koja je najviše ostala upamćena po sukobu Edina Džeke i Sokratisa Papastathopoulosa.

Desetak minuta prije kraja utakmice, Džeko je zbog povlačenja Sokratisa za šorc dobio drugi žuti karton i isključenje, a prema njegovom mišljenju to je bila samo jedna od mnogih odluka suca Jonasa Erikssona koje su bile na štetu našeg tima.

"Osjećam se kao da smo izgubili sa 3:0. Grcima hvala na ovom negostoprimstvu, a ja ih iskreno jedva čekam u Zenici", rekao je nakon utakmice izrevoltirani Džeko.

U nedavnom intervjuu za grčke medije, Sokratis Papastathopoulos se osvrnuo na utakmicu koja je odigrana u Atini, a kratko je prokomentarisao i pomenutu Džekinu izjavu.

"Mislim da je naše gostoprimstvo na toj utakmici bilo sportsko i na nivou. Oni su se ovdje osjećali kao u crkvi. Znam da će nama u Zenici biti mnogo gore nego što je njima bilo u Atini", odgovorio je s velikim zakašnjenjem defanzivac Borussije iz Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, FIFA je kaznila i grčki i bh. Fudbalski savez zbog neprimjerenog ponašanja navijača na toj utakmici, a sa tribina gdje su se nalazili Grci mogli su se vidjeti i neki vrlo uvredljivi transparenti kojim se veličao genocid u Srebrenici, kao i pojedini ratni zločinci.

Meč Bosne i Hercegovine i Grčke igrat će se 9. juna u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije