Solari u meksičkoj Atlanti

Solari u meksičkoj Atlanti

E. Škorić

Meksička Atlanta svoje redove pojačala je Argentincem Santiago Solarijem, a dolazak bivšeg igrača Intera, Altetico Madrida i Reala nazvali su jednim od najvažnijih transfera u meksičkom fudbalu.

Atalnta, prvak Sjeverne i Srednje Amerike, jača je za Santiaga Solarija, igrača veznog reda. Argentinac koji je 10 godina proveo u Evropi igrajući za Atletico Madrid, Real Madrid i Inter, potpisao je za meksički tim na dvije godine.

"Atlanta potvrđuje dolazak argentinskog fudbalera Hernan Santiago Solarija, koji je po dolasku u klub potpisao ugovor na dvije godine", stoji u izjavi meksičkog kluba.

32-godišnji Solari prošlu sezonu igrao je za argentinski San Lorenzo gdje je u 24 odigrana susreta postigao 4 gola. Atlanta če kao prvak CONCACAF regije sudjelovati na Svjetskom kupu klubova u Abu Dhabi, zajedno sa Barcelonom (predstavnik Evrope) i Estudiantesom (predstavnik Južne Amerike).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.