Soldada želi Borussija
Foto: EPA

Žele dovesti napadača

Soldada želi Borussija

M. Šljivak

Španski napadač Roberto Soldado našao se na meti Borussije iz Dortmunda. 

Ovaj 30-godišnji napadač je na izlaznim vratima Tottenhama, gdje je proveo protekle dvije sezone.

Na White Hart Laneu se nije dokazao. Iako je plaćen 30 miliona funti, za dvije sezone u Londonu postigao je svega sedam pogodaka, te će ovog ljeta napustiti klub.

Borussija je pokazala veliki interes za njegove usluge, te će u narednim danima uputiti zvaničnu ponudu na adresu Spursa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Borussije, interes za iskusnog napadača pokazuje i ekipa Seville, koja ga vidi kao zamjenu za Carlosa Baccu.

Profesionalu karijeru Soldado je počeo u drugom timu Reala, gdje je pružao odlične partije, no pri prelasku u prvi tim nije se uspio nametnuti i nakon dvije sezone prelazi u Getafe.

Ponovno pokazuje da zna zabijati i u 66 utakmica postiže 33 gola. Njegove igre nisu prošle nezapaženo, te ga za 10 miliona eura u svoje redove dovode Šišmiši. Nastavlja pružati fenomenalne partije i u tri sezone postiže 81 gol u 141 nastupu za Valenciju.

Dovodi ga zatim Tottenham za  30 miliona funti, ali nije se uspio snaći na Otoku. No, ako je suditi po prošlosti, Soldadu će nova promjena sredine dobro doći.

Od 2007. godine je član reprezentacije Španije, ali je nacionalni dres obukao samo 12 puta, a postigao je sedam pogodaka.





Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.