Soldado dogovorio transfer u Fenerbahče
Foto: EPA

Odlazi u Tursku

Soldado dogovorio transfer u Fenerbahče

Iskusni španski napadač Roberto Soldado dogovorio je transfer u Fenerbahče. 

Prema informacijama koje dolaze iz Turske, ovaj 31-godišnji fudbaler će napustiti Villarreal i svoju karijeru nastaviti u Fenerbahčeu s kojim bi u narednim danima trebao i zvanično potpisati ugovor. 

Soldadu ugovor sa Villarrealom važi do 2018. godine, tako da će Fenerbahče za njegovo dovođenje morati izdvojiti određeni novac. Špekuliše se kako se radi o svoti između tri i četiri miliona eura. 

Tokom karijere Soldado je ranije još igrao za Tottenham, Valenciju, Getafe, Osasunu i Real Madrid, a jedno vrijeme je bio i reprezentativac Španije. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Villarrealu se prošle sezone nije mnogo naigrao, što zbog problema s povredama, što zbog jake konkurencije. Sakupio je svega osam nastupa i pritom postigao dva pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi