Soldado iz penala donio pobjedu Spursima

Tottenham - Hull 1:0

Soldado iz penala donio pobjedu Spursima

E. Škorić

U sjeni derbija Chelsea - Manchester City u nedjelju poslijepodne odigrane su još dvije utakmice devetog kola engleskog Premiershipa.

Tottenham je pobjedom nad Hull Cityjem došao u sami vrh tabele, odnosno trenutno su Spursi četvrtoplasirani sa 19 bodova.

Najbolju šansu domaćih na White Hart Laneu propustio je Paulinho. Brazilac je u 13. minuti, na ubačaj Holtbyja, iz neposreden blizine pucao preko gola. Statistika je bila debelo na strani Tottenhama, ali i malo sreće.

Tek deset minuta prije kraja domaći dolaze do pobjede i to iz penala. Španski napadač Roberto Soldado je zabio za slavlje. 

U drugom duelu nije bilo pogodaka. Swansea je ugostio West Ham i na kraju se zadovoljio bodom protiv momčadi koja se nalazi u donjem dijelu tabele.

Premiership, 9. kolo:

Swansea - West Ham 0:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - Hull City 1:0 (Soldado 80 - penal)



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.