Solskjaer spreman za veliki trenerski izazov

Solskjaer spreman za veliki trenerski izazov

E. Škorić

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer spreman je za nove izazove.

Navodno je Solskjaer dobio dozvolu od norveškog kluba Molde da razgovara s Nogometnim savezom Norveške oko preuzimanja reprezentacije.

Solskjaer je u jesen 2015. godine po drugi put sjeo na klupu Moldea, kojeg je trenirao i u periodu od 2011. do 2014. godine. On je za ovaj klub nastupao prije nego je 1996. godine prešao u Manchester United.

S Moldeom je osvojio naslov norveškog prvaka i smatra da je dovoljno zreo za novi korak u svojoj trenerskoj karijeri. Uglavnom, sada se nada da će dobiti priliku u norveškoj reprezentaciji, a direktor Moldea Oystein Neerland potvrdio je za VG da je Solskjaer dobio dozvolu kluba da se kandiduje za selektorsku poziciju.

Solskjaer ima 43 godine, a u trenerskoj karijeri imao je priliku da vodi Cardiff City, te rezerve Manchester Uniteda.  Za norvešku reprezentaciju odigrao je 67 utakmica, te je postigao 23 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi