Sorrentino: Perotti najbolje izvodi penale

Iskusni golman o igraču kojem je najteže odbraniti penal

Sorrentino: Perotti najbolje izvodi penale

Iskusni golman Chieva Stefano Sorrentino priznaje da je Romin Diego Perotti najbolji izvođač penala sa kojim se susreo ove sezone.

Sorrentino je poznat kako jedan od najboljih golmana Italije kada je u pitanju branjenje penala, ali čak i on priznaje da ga Perottijeva tehnika ostavlja u čudu.

Perotti je ove godine u gol pretvorio svih sedam jedanaesteraca koje je izveo, uključujići i jedan protiv Chieva u domaćoj pobjedi Rome.

"Jedan igrač koji me ostavlja potpuno bespomoćnim je Perotti", rekao je 38-godišnji Sorrentino za Corriere dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On ne gleda loptu. Odlučuje u zadnjem trenuntku. Prvom koji mu odbrani penal treba izgraditi spomenik", rekao je za kraj Sorrentino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi