Southampton na šokantan način ispao iz Evrope

Kompletirana grupna faza EL

Southampton na šokantan način ispao iz Evrope

Večeras je odigrano posljednjih šest utakmica grupne faze Evropske lige za ovu sezonu.

Najinteresantnija priča stiže sa St. Mary'sa, gdje je Southampton doživio šokantnu eliminaciju od Hapoel Beer Sheve. Engleskom klubu je bila potrebna pobjeda nad Izraelcima, a rezultat je na kraju bio 1:1. Vodeći pogodak za goste postigao je Buzaglo u 79. minuti, a taj gol je na kraju bio dovoljan Hapoelu da napravi historijski uspjeh. Domaći su preko Van Dijka u sudijskoj nadoknadi uspjeli izbjeći poraz, ali to im nije bilo dovoljno da izbjegnu i ispadanje.


U drugoj utakmici grupe K, Inter je savladao Spartu sa 2:1. Domaće je u vodstvo doveo Eder u 23. minuti, da bi rezultat poravnao Marecek u 54. minuti. Gosti su mogli i do potpunog preokreta, ali je Dockal u 65. minuti promašio jedanaesterac. Pobjedu Interu donio je još jednim golom Eder u 90. minuti.

Na kraju, u 1/16 finala Evropske lige sa prvog mjesta ide Sparta koja je osvojila 12 bodova. Hapoel je završio drugi sa osam bodova, koliko je imao i trećeplasirani Southampton. Najveće razočarenje definitivno predstavlja Inter, koji je grupu okončao na posljednjem mjestu sa šest bodova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi G, Standard i Ajax su odigrali 1:1 dok je Celta kao gost savladala Panathinaikos sa 2:0. Dalje idu Ajax i Celta, dok su se od Evrope oprostili Standard i Panathinaikos.

Nica je na svom terenu u rezultatski beznačajnoj utakmici bila bolja od Krasnodara sa 2:1, dok je Schalke na gostovanju kod Salzburga pretrpio prvi poraz u Evropskoj ligi (2:0). Schalke ide dalje sa prve pozicije, a raduju se i u Krasnodaru. Salzburg i Nica su završili takmičenje na posljednje dvije pozicije i završili svoj evropski put za ovu sezonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi