Southampton potvrdio: Pellegrino novi trener

Zamjena za Puela

Southampton potvrdio: Pellegrino novi trener

Southampton je zvanično za novog trenera imenovao Mauricija Pellegrina. 

U engleskom premierligašu potraga za novim trenerom nije dugo trajala. Nakon što je Claude Puel ostao bez posla, čelnici ovog kluba odlučili su ukazati povjerenje Mauriciju Pellegrinu koji je prethodno vodio Alaves. 

Kako je saopšteno, Pellegrino je stavio paraf na trogodišnji ugovor.

"Jako sam sretan što sam postao novi trener Southamptona. Klub ima dobru reputaciju, igra napadački i atraktivno i mislim da nam se shvaćanje fudbala podudara", kaže Pellegrino. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pellegrino je u prošloj sezoni napravio veliki uspjeh sa Alavesom, završivši sezonu na devetom mjestu, a u Kupu Kralja je došao do samog finala u kojem je izgubio od Barcelone. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi