Southgate: Moramo se riječiti otočkog mentaliteta
FOTO: EPA

Vjeruje da Englezi mogu biti najbolji

Southgate: Moramo se riječiti otočkog mentaliteta

Gareth Southgate je uvjeren da kao selektor može napraviti velike stvari sa reprezentacijom Engleske. 

Nakon afere oko ransfera u kojoj je učestvovao prethodni selektor Sam Allardyce, priliku da vodi engleske fudbalere dobio je Gareth Southgate kojem ne manjka samopouzdanja da promijeni stvari i učini svoju zemlju najboljom na svijetu.

"U svim drugim sportovima imamo puno uspjeha, a mislim da i u fudbalu imamo preduvjete da budemo najbolji na svijetu. Moramo se najprije riješiti otočkog mentaliteta", izjavio je Southgate. 

Southgate smatra da Engleski savez i Premier liga moraju više sarađivati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Akademije su doživjele reformu, poboljšao se i rad s trenerima, ali u nekim stvarima zaostajemo. Mora postojati bolja povezanost između Engleskog saveza i Premier lige, kao što je to slučaj u Njemačkoj. Zbog toga tamo mladi igrači imaju veliku minutažu u klubovima. Prošlog ljeta Nijemci su odgodili početak Bundeslige zbog nastupa svoje olimpijske selekcije u Riju, a za tu selekciju igraju samo mladi igrači", istakao je Southgate. 

Ovaj 47-godišnji stručnjak je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri još vodio mladu reprezentaciju Engleske i Middlesbrough. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi