Southgate nezadovoljan nakon pobjede

Englezi slavili protiv Litvanije 2:0

Southgate nezadovoljan nakon pobjede

Reprezentacija Engleske porazila je Litvaniju večeras na domaćem terenu sa 2:0 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ipak, selektor Engleske Gareth Southgate nije bio previše zadovoljan igrom, uprkos tome što je njegova ekipa bez većih problema slavila pobjedu. On smatra da su njegovi fudbaleri trebali igrati brže.

"Mislim da je danas samo jedan tim došao kako bi pobjedio i uvijek je teško kada morate igrati protiv ekipe koja se brani 90 minuta. Lopta je išla veoma sporo u našim napadima i nismo im stvarali velike probleme prije nego što su Jamie i Marcus ušli. Veoma sam sretan zbog dvojica koji je postizali golove večeras. Priča Jermaina je zaista sjajna. Imamo individualce koji će igrati još bolje nego što igraju danas", rekao je Southgate.

Podsjetimo, strijelci za Engleze u današnjoj utakmici bili su Jermain Defoe i Jamie Vardy.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi