Southgate: Nisam otpisao Rooneyja
Foto: EPA

Drži ga na oku u Evertonu

Southgate: Nisam otpisao Rooneyja

Selektor Engleske Gareth Southgate je u posljednjem intervjuu govorio o Wayneu Rooneyju, kojeg je u posljednje vrijeme prestao zvati u reprezentaciju.

Dojučerašnji fudbaler Manchester Uniteda, a sada član Evertona je najbolji strijelac u historiji engleske reprezentacije, ali odavno nije dobio poziv u nacionalni tim i mnogi su mišljenja da ga Southgate ignoriše.

Engleski selektor je poručio da to nije istina i da će u budućnosti ponovo računati na Rooneyja, naravno pod uslovom da legendarni napadač zasluži novu priliku.

"Dobra je stvar za Rooneyja što će u Evertonu vjerovatno više igrati nego u Unitedu i držat ću ga na oku. Nikoga neću unaprijed otpisati, pa tako ni njega", jasan je bio Southgate.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon potpisivanja ugovora sa Evertonom, Rooney je u prvoj izjavi na pitanje o povratku u reprezentaciju Engleske poručio da mu je to velika želja i da će učiniti sve da ponovo zasluži poziv.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi