Southgate odabrao novog kapitena Gordog Albiona
Foto: EPA

Selektor Engleske vjeruje Kaneu

Southgate odabrao novog kapitena Gordog Albiona

Reprezentacija Engleske se sprema za dva posljednja susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Već sutra će Enlgezi odmjeriti snage sa Slovenijom, a na ovoj utakmici će kapiten Gordog Albiona biti zvijezda Tottenhama.

Nakon što se Wayne Rooney oprostio od reprezentativnog dresa, u Engleskoj se špekuliše o novom kapitenu, a selektor Gareth Southagate je odlučio da će na meču protiv Slovenije to biti Harry Kane.

Southgateov izbor ne iznenađuje s obzirom na kvalitete ovog sjajnog 24-godišnjeg napadača, ali i na formu u kojoj se on trenutno nalazi.

Kane je tako u Premier ligi već postigao šest golova, dok je u Ligi prvaka uspio postići čak pet pogodaka u dvije odigrane utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Još uvijek nije poznato da li je Harry Kane stalni izbor za kapitena Engleske, ili samo privremeno rješenje, iako britanski mediji špekulišu da će napadač Tottenhama ostati kapiten i nakon utakmice sa Slovenijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi