Spahić: Barbarez mi je uzor i najbolji prijatelj
EPA

Bh. reprezentativac govorio za Magazin BayArena

Spahić: Barbarez mi je uzor i najbolji prijatelj

Bosanskohercegovački reprezentativac, Emir Spahić, u razgovoru za Magazin BayArena govorio je o predstojećem meču sa Kolnom, razlozima produženja ugovora, ali i o odnosu sa Sergejom Barbarezom.

"Nisam ranije mnogo znao o značaju utakmice sa Kolnom. Svjestan sam da je utakmica mnogo važna i imamo različita očekivanja od igrača Kolna. Očekujem pobjedu na domaćem terenu, tako da vjerujem da ćemo pokazati ko je gazda", govori Spahić na početku razgovora.

Na pitanje koje su utakmice bile posebne u njegovoj karijeri, Spahić je istakao da su to bili derbiji između Seville i Betisa.

"To je definitivno jedan od najvećih derbija, sedmicu prije utakmice u gradu vlada vanredno stanje. Nikad nisam doživio ništa slično. Jedna polovina stadiona bude zelena, dok druga crvena."

Poznato je da naš reprezentativac nije ljubitelj davanja intervjua, a u toku razgovora otkrio je i glavni razlog.

"Tokom karijere nisam mnogo puta davao intervjue. Zašto? Ne želim jednu te istu stvar ponavljati sto puta. Svjestan da moj posao to zahtjeva i da  se uvijek dešava nešto novo i zanimljivo, to je rutina. Sa reprezentacijom BiH je to bilo dosta drugačije. Bio sam kapiten i morao sam da odgovaram na razna pitanja."

Odluku o produženju ugovora, kako kaže, donio je vrlo brzo.

"Razgovarao sam sa svojom porodicom, zastupnikom i vrlo brzo sam donio odluku da produžim ugovor. Svi smo smatrali da bi za mene to bila najbolja opcija, tako da sam boravak u Leverkusenu produžio na još godinu dana".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Spahić svog uzora vidi Sergeju Barbarezu, bivšem kapitenu našeg nacionalnog tima.

"Barbarez mi je uzor i ujedno najbolji prijatelj. Za mene je ostvarenje sna bilo kada sam ga upoznao u reprezenzaciji, a on je i dan danas velika zvijezda u BiH. Fantastičan je igrač i mnogo mi je pomogao kada sam počinjao svoju reprezentativnu karijeru", zaključio je Spahić na kraju razgovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti