Spahić je HSV izabrao i zbog Sergeja Barbareza

Spahić je HSV izabrao i zbog Sergeja Barbareza

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Emir Spahić istakao je da je u redove HSV-a između ostalog stigao i zbog Sergeja Barabreza, nekadašnjeg kapitena našeg nacionalnog tima, koji je svojevremeno s mnogo uspjeha nastupao za ovaj slavni njemački klub.

Nakon što se neslavno rastao sa Bayer Leverkusenom i to u sezoni u kojoj je možda igrao i najbolji fudbal u karijeri, Spahić nije dugo bio bez kluba.

Za njegovim uslugama bilo je zainteresirano nekoliko klubova, no on je odlučio prihvatiti ponudu HSV-a.

"Sergej je meni kao veliki brat. U teškim momentima sam dobio podršku od svog prijatelja", za njemačke medije je istakao Spahić dodavši da je HSV između ostalog izabrao i zbog Barbareza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bossanskohercegovački reprezentativac, iako novajlija, zadužen je za dobru atmosferu u timu, a njemačke medije je impresionirao poznavanjem velikog broja stranih jezika. Tako njemački mediji pišu da Spahić sa Ekdalom priča na engleskom jeziku, rođenim Tunižaninom Mohamedom Gouadiom na francuskom, a sa Olićem na hrvatskom.

"Često učim strane jezike jer to olakšava moj posao", istakao je Spahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.