Spahić "na hlađenju" već nakon drugog treninga sa HSV-om
Foto: HSV

Nakon teškog treninga

Spahić "na hlađenju" već nakon drugog treninga sa HSV-om

Emir Spahić se u ponedjeljak kasno navečer priključio pripremama svog novog kluba, a već u srijedu ujutru zajedno sa Ivicom Olićem i Johanom Djourouom odradio je testiranje na laktate.

Već na popodnevnom treningu, koji je počeo u 17 sati, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trenirao je zajedno sa ostatkom ekipe HSV-a.

Nakon napornog treninga u švicarskom mjestu Graubündenu, iskusni 34- godišnji defanzivac koji je sa klubom sa sjevera Njemačke potpisao jednogodišnji završio je na "hlađenju". Ne, nije Emir napravio nikakav nepromišljen potez, već je trener Bruno Labbadia svoje fudbalere nakon žestokog treninga poslao na hlađenje u rijeci.

Rekuperacija organizma, pogotovo kože i mišića, mnogo se brže odvija u nešto hladnijim uslovima, a Labbadia očito nije želio zamarati hotelsko osoblje proizvodnjom leda u velikim količinama već je svojim igračima naredio "potapanje" u rijeci u blizini stadiona. Ni sam trener HSV-a nije zaobišao ovaj dio treninga. Zajedno sa svojim fudbalerima sjedio je mirno u rijeci.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako se već slikao sa dresom novog kluba čiju je opremu zadužio, bh. defanzivac još uvijek nije odabrao broj koji će nositi u HSV-u.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.