HSV vodio, pa izgubio

Spahić skrivio penal i pocrvenio, HSV poražen u Koelnu

E. Škorić

Emir Spahić dobio je direktan crveni karton i skrivio penal u porazu HSV-a u Koelnu.

HSV je vodio u Koelnu golom Holtbyja na početku drugog dijela, ali je sve otišlo u krivom pravcu u posljednjih 15 minuta.

Prvo je Hosiner u 76. minuti pogodio za 1:1, a tri minute kasnije Spahić je skrivio penal, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Modeste je precizan za drugu pobjedu Koelna i drugi poraz HSV-a.

Mainz je deklasirao s 3:0 Hannover, a strijelci su bili Muto (2) i Malli. Leckie je donio pobjedu Ingolstadtu u Augsburgu, dok je duel Darmstadta i Hoffenheima rezultat glasio 0:0.

Novopečeni bh. reprezentativac Mario Vrančić nije igrao u sastavu Darmstadta. Frankfurt je s 4:1 slavio kod Stuttgarta, novog kluba bh. reprezentativca Tonija Šunjića. 

Bundesliga, 3. kolo:

Augsburg - Ingolstadt 0:1 (Leckie 63)

Darmstadt - Hoffenheim 0:0

Koeln - HSV 2:1 (Hosinger 76, Modeste 80 - penal( Holtby 47

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz - Hannover 3:0 (Muto 15, 29, Malli 47)

Stuttgart - Frankfurt 1:4 (Didavi 30/ Hlousek 11 - ag, Castaignos 42, Seferović 69 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.