Spahić: U nevolji sam shvatio ko su mi pravi prijatelji

Bh. reprezentativac dao intervju za Bild

Spahić: U nevolji sam shvatio ko su mi pravi prijatelji

Ugledni njemački Bild je obavio zanimljiv intervju sa novim fudbalerom HSV-a i reprezentativcem Bosne i Hercegovine Emirom Spahićem.

Naš bivši kapiten je govorio o svojoj adaptaciji u novoj sredini, saradnji sa novim saigračima ali i o mračnom periodu iz aprila, kada je dobio otkaz u Bayer Leverkusenu.

"Dugo igram na visokom nivou i siguran sam da mogu biti od velike koristi svom novom klubu. Na treninzima se radi ozbiljno, na pravom smo putu i želimo u narednoj sezoni igrati važniju ulogu u Bundesligi", rekao je Spahić.

Naš fudbaler je istakao da nema problema sa saigračima, a komunikaciju mu olakšava činjenica da govori čak šet jezika. Tako naprimjer sa Ekdalom razgovara na engleskom, sa Cleberom na španskom, a Gouadiom na fancuskom i sa Olićem na maternjem jeziku.

Osvrnuo se Spahić i na nemile scene, kada je zbog napada na stadionsko osiguranje dobio otkaz u Leverkusenu. Problemi su stigli u najgorem trenutku za našeg fudbalera, koji je baš tada bio jedan od najbolje ocijenjenih defanzivaca u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To mi je pomoglo da shvatim ko su mi pravi prijatelji. Kada stvari idu dobro u životu, onda je kraj tebe mnogo iskrenih prijatelja. Kada dođu teški dani, shvatiš ko su oni pravi i iskreni. To bih mogao povezati i sa HSV-om, koji je od početka bio siguran da me želi dovesti. Za mene je velika stvar što su mi ukazali povjerenje i mogu im reći samo - Hvala!", zaključio je Spahić.

Iako je već u poznim igračkim godinama (34), Spahić igra u životnoj formi i već je na pripremama pokazao da će biti ozbiljno pojačanje za Hamburg, koji se prošle sezone jedva spasio ispadanja u 2. Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.