Spahić uspješniji od Ibiševića, Salihović asistent
Foto: EPA

Bundesliga, 19. kolo

Spahić uspješniji od Ibiševića, Salihović asistent

E. Škorić

Nogometaši HSV-a su u sve težoj situaciji nakon petog vezanog poraza, Schalke je s igračem više teško savladao Wolfsburg, dok je Stuttgart poražen napustio Leverkusen unatoč vodstvu.

Derbi kola odigran je u Leverkusenu, gdje je domaći Bayer imao dosta problema protiv Stuttgarta. Bio je to duel bh. reprezentativaca Emira Spahića, koji je predvodio odbranu Apotekara, te Vedada Ibiševića, koji je bio u napadu Švaba.

Mortiz Leitner je postigao u 12. minuti lijep gol za vodstvo gostiju, čija radost nije dugo trajala. U 26. minuti sjajni Stefan Kiessling pogađa za izjednačenje, a važne bodove (sva tri) Apotekarima donosi Eren Derdyok golom u 84. minuti. I Spahić i Ibišević igrali su po 90 minuta. Za Spahića je ovo bio povratak nakon tri utakmice suspenzije.

HSV sve bliže drugoj ligi

Hoffenheim je bio siguran kod kuće protiv HSV-a, koji nikako da zaustavi tu dugu seriju negativnih rezultata. Ovo je Hamburžanima bio peti vezani poraz, te ostaju u opasnoj zoni i u jako, jako teškoj situaciji.

Foto: EPA

Robert Firmino je u četvrtoj minuti postigao vodeći gol za domaće, da bi Niklas Süle u 44. minuti, na asistenciju bh. reprezentativca Sejada Salihovića, povisio na 2:0, što nije bio i konačan rezultat. Andreas Beck je u 61. minuti postigao treći gol za Hoffenheim. Salihović je odigrao 86 minuta.

Augsburg je pogocima Tobiasa Wernera, Halila Altintopa i Andrea Hahna preokrenuo vodstvo Werdera iz treće minute i na kraju slavio sa 3:1. Gol za goste iz Bremena postigao je domaći igrač Jan-Ingwer Callsen-Bracker, pospremivši loptu iza vlastite mreže.

Kolašincu 84 minute u pobjedi Schalkea, Mujdži 90 u porazu Freiburga

Schalke je u jednom od derbija savladao Wolfsburg (2:1) i stigao na četvrto mjesto na tabeli. Felipe Santana je nakon ubačaja iz kornera postigao vodeći gol na utakmici, da bi se Wolfsburg i sa igračem manje uspio vratiti.

Od 50. minute gostujući nogometaši igrali su bez isključenog Calgiurija, da bi Maximilian Arnold pogodio u  65. minuti. Pospremio je odbijenu loptu nakon udarca Ivana Perišića. Ipak, ganski nogometaš Kevin-Prince Boateng, bivši igrač Milana, u 81. zabija za trijumf Schalkea. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je do 84. minute.

Park Joo-Ho je u 24. postigao vodeći gol na susretu Mainz - Freiburg, a na kraju se to ispostavilo dovoljno za tri boda domaćih. Pobjedu je domaćinu ovjerio Koo Ja-Cheol u 87. minuti. Naš reprezentativac Mensur Mujdža igrao je svih 90 minuta u redovima gostiju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 19. kolo:
Augsburg - Werder 3:1 (Werner 11, Altintop 49, Hahn 56/ Callsen - Bracker 3 - ag)
Hoffenheim - HSV 3:0 (Firmino 4, Süle 44, Beck 61)
Bayer - Stuttgart 2:1 (Kiessling 26, Derdiyok 84/ Leitner 12)
Mainz - Freiburg 2:0 (Park Joo-Ho 24, Koo Ja-Cheol 87)
Schalke - Wolfsburg 2:1 (Santana 9, Boateng 81/ Arnold 65)


Bayer Leverkusen 0-1 VfB Stuttgart (Goal Moritz... by all-goals
Bayer Leverkusen 1-1 VfB Stuttgart (Goal Stefan... by all-goals
Schalke 04 1-0 Wolfsburg (Goal Felipe Santana) by all-goals
Schalke 04 1-1 Wolfsburg (Goal Maximilian Arnold) by all-goals

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.