Spahićeva plata problem za Papeta
Foto: EPA

Alanyaspor se interesuje za Spahića

Spahićeva plata problem za Papeta

M. Šljivak

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić karijeru bi mogao nastaviti u Turskoj.

Prema informacijama koje stižu iz ove zemlje, ekipa Alanyaspora, koju s klupe predvodi bivši selektor naše selekcije Safet Sušić, počela je pregovore sa Spahićem, ali transfer je još uvijek daleko od realizacije.

Problem je novac. Iako je to za tursku malo čudno, Alanyaspor ima ograničen budžet i teško da može plaćati skupocjene fudbalere. Spahiću ne mogu ponuditi platu koju on vjerovatno očekuje, ali su ipak odlučili da ga pokušaju dovesti.

Sušić je ranije najavljivao da bi vrlo rado doveo Spahića u svoj tim. Štoper je ovom timu neophodan, ali pregovori će zavisiti od plate koju bh. fudbaler bude zahtijevao.

Spahić je bez kluba od januara ove godine. Njega je HSV početkom godine odlučio otpustiti, te je Emir postao slobodan igrač.

Povezivao se s mnogim klubovima, ali je odlučio da sačeka kraj sezone, kako bi izabrao novi tim

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Spahić je tokom karijere igrao za veliki broj klubova, a među njima su velika imena poput Bayera, Montpelliera, Lokomotiva i Seville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti