Spahiću 90 minuta u pobjedi Bayera nad Herthom
Foto: EPA

Bundesliga, 30. kolo

Spahiću 90 minuta u pobjedi Bayera nad Herthom

E. Škorić

Nogometaši Bayera savladali su Herthu na svom terenu s 2:1 u utakmici 30. kola njemačke Bundeslige.

Nedjeljom, uobičajeno, igraju se dva susreta u Bundesligi. U prvom odigranom je Bayer u Leverkusenu, s 2:1, savladao Herthu

Samo što je počela utakmica, Stefan Kiessling na ubačaj Donatija glavom loptu sprema u mrežu gostiju iz Berlina. Sjajno je Julian Brandt u 24. minuti lobovao Krafta za već sigurnu prednost Apotekara.

Sandro Wagner u 38. minuti nakon ubačaja iz slobodnjaka ostaje sam u petercu Bayera, te glavom loptu šalje u domaću mrežu za 2:1. Do kraja uakmice, ipak, više nije bio promjena. Kapiten naše reprezentacije Emir Spahić igrao je 90 minuta u redovima domaćih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer se sada vratio na četvrtu poziciju sa 51 bodom i do kraja sezone će se boriti sa Wolfsburgom, Borussijom M'gladbach i Mainzom za plasman u Ligu prvaka. Hertha je desetoplasirana sa 37 bodova i bez ikakvih ambicija.

Bundesliga, 30. kolo:
Bayer - Hertha 2:1 (Kiessling 1, Brndt 24/ Wagner 38)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.