Spahiću tužba predstavlja veliki problem

Proces protiv Spahića

Spahiću tužba predstavlja veliki problem

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, dobio je otkaz u Bayeru iz Leverkusena u aprilu ove godine.

Nekadašnji kapiten najbolje bh. selekcije se na utakmici s Bayernom potukao sa osiguranjem, da bi nakon nekoliko dana rukovodstvo tima iz Leverkusena odlučilo da raskine ugovor sa 34-godišnjim štoperom.

Spahić je nakon ovog incidenta optužen za fizički napad, a glavni tužioc je danas ispitao slučaj sa advokatom bh. reprezentativca Gottfriedom Reimsom.

Tužitelj je zahtijevao da Spahić isplati 5.000 eura zbog napada na čovjeka iz osiguranja, ali se advokat bh. fudbalera izjasnio protiv plaćanja bilo kakve odštete.

Bh. fudbaler se izvinio čovjeku kojeg je udario. Međutim, predstavnik osiguranja njegovo izvinjenje nije prihvatio, a on je od udarca ostao bez jednog zuba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Advokat Emira Spahića je siguran da će u naredne dvije sedmice ovaj slučaj biti završen pred Sudom u Kolnu. Spahiću ova tužba za napad predstavlja veliki problem u potrazi za klubom u Njemačkoj, gdje vlada veliki interes za njegove usluge.

Spahić se povezivao s Hertom i Schalkeom, a spominje se i interes velikih grčkih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije