Spaletti: Gabigol mora odgovoriti na neka pitanja

Trener Intera nakon prijateljske utakmice protiv Shalkea

Spaletti: Gabigol mora odgovoriti na neka pitanja

D. Rakanović

Fudbaleri Intera i Schalkea su danas u kineskom gradu Changzhou odigrali 1:1 u okviru priprema za početak nove sezone. 

Shalke je došao do prednosi u 59. minuti preko Caligiurija, dok je Interu izjednačenje u 73. minuti donio Murillo.

Trener Intera Luciano Spalletti nakon utakmice je rekao da obje ekipe imaju ispravne ideje o razvoju igre. 

“Vidio sam mnogo reda u igri svoje ekipe u prvom poluvremenu, ima dovoljno neiskorištenog materijala koji uz pravu pripremu može dovesti do napretka u igri. Ponekad smo gubili posjed lopte pokušavajući forsirati situaciju kad smo trebali samo zadržati posjed, ali pokazali smo timski duh”, rekao je Spalletti. 

On je dodao da je zadovoljan igrom svojih igrača, ali je i upozorio na neke potrebne stvari koje njegovi izabranici rade. 

“Mislim da moramo biti bolji u fazi napada, posebno kad smo dominantni u sredini. Imali smo dobar presing i napad, čime smo vratili posjed nekoliko važnih lopti. Postoji samo jedan način za uspostavljanje igre, a to je čuvanje lopte. Također je jedan način za izbjegavanje umora - ne trčati. Treba izbjeći nepotrebno trčanje, a zato se mora čuvati lopta i kontrolirati utakmica", rekao je Spalletti. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Intera posebno se osvrnuo na Gabigola.

“Gabigol? Obratio je pažnju na moje savjete i dovoljno ga dobro poznajem. Promatrao sam ga u nekoliko utakmica, ali računaju se i treninzi i prijateljske utakmice. Riječ je o fudbaleru koji mora dati odgovor na neka pitanja, kao i ostali", zaključio je Spalletti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi