Spalletti: Džeko je bio među najumornijima na treningu
FOTO: EPA

Džeko ima povjerenje Spallettija

Spalletti: Džeko je bio među najumornijima na treningu

Luciano Spalletti je u razgovoru za italijanske medije objasnio zašto je spriječio Edina Džeku da krene put svlačionice nakon izmjene u utakmici sa Frosinoneom (3:1). 

Bh. dijamant nije zablistao ni u subotu na Olimpicu. Uz zvižduke navijača teren je napustio u 60. minuti, a trener Spaletti je njegovo nezadovoljstvo prozreo na vrijeme i spriječio ga da napravi potez koji bi postao poseban slučaj u italijanskim medijima. 

"Džeko je bio pomalo napet, jer je bio svjetan da nije pružio ono što može pružiti na terenu. On se mora kretati više između protivničkih odbrambenih fudbalera i jedan od razloga za zamjenu leži u tome što sam želio vidjeti Tottija na djelu", kazao je Spalletti i potom dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moram dodati da smo u proteklim danima naporno radili na treninzima i Džeko je bio među najumornijima", istakao je trener Rome.

Za razliku od Džeke, Zukanović i Pjanić su pružili dobar nastup za Romu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi