Spalletti: Džeko je odlučio da bude najvažniji igrač Rome

Bh. napadač ponovo postigao gol

Spalletti: Džeko je odlučio da bude najvažniji igrač Rome

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na Olimpicu s ubjedljivih 4:1 savladali Torino u meču 25. kola italijanske Serije A.

Vučica je ovom pobjedom zadržala drugo mjesto na tabeli Serije A i korak za liderom Juventusom. Večeras je u Rimu ponovo blistao Edin Džeko koji je u desetoj minuti utakmice postigao sjajan gol za vodstvo rimske ekipe.

Nakon utakmice Luciano Spalletti je izjavio da je zadovoljan kako Džeko igra, te da se vidi da je bh. napadač odlučio da ove sezone bude najvažniji igrač Rome.

"Džeko je odlučio da bude najvažniji igrač Rome i to nam daje veliku prednost. On ima veliko samopouzdanje i dobro se osjeća u ovom okruženju. Nedavno sam govorio da nam treba jaka atmosfera u ekipi jer mislim da je ovo jak tim. Sada smo u toj poziciji i samo trebamo nastaviti da igramo fudbal", rekao je Spalletti, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Edinu je trebalo samo malo samopouzdanja i da se osjeća voljenim i cijenjenim u Rimu. Sada osjeća da svi vjeruju u njega. On je nevjerovatan momak i pravi šampion".

Džeko trenutno dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Serije A s Gonzalom Higuainom jer su obojica u dosadašnjem dijelu sezone postigla po 19 golova. Za bh. napadača ovo je bila osma uzastopna utakmica na kojoj je zatresao mrežu protivničke ekipe.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi