Spalletti: Džeko je previše mekan igrač, to sam mu rekao

Trener Rome nakon meča

Spalletti: Džeko je previše mekan igrač, to sam mu rekao

Fudbaleri Rome danas su u meču 20. kola italijanske Serije A pobijedili u gostima Udinese sa 1:0.

Jedini pogodak za rimsku Vučicu postigao je Radja Nainggolan i to u 12. minuti susreta. Pobjeda Rome na kraju je mogla da bude daleko veća da je kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko imao svoj dan. Edin je imao nekoliko stopostotnih prilika, ali nažalost nijednu nije uspio da iskoristi, računajući i penal kojeg je promašio u 18. minuti.

Trener Rome Luciano Spalletti poručio je nakon susreta da Džeko uvijek mora davati više golova.

"Džeko? Džeko je mekan igrač i to sam mu rekao. Nije dovoljno da postigne dva gola, mora postići četiri. Ako neko postigne četiri, on mora postići pet, dva nisu dovoljna. Uvijek mora davati više", rekao je Spalletti pa se osvrnuo na samu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Od samog početka utakmice vidjelo se da smo došli po sva tri boda. U drugom poluvremenu smo razmišljali kao zrela ekipa i dobro smo kontrolirali utakmicu. Smatram da smo odnijeli zasluženu pobjedu protiv veoma dobrog tima. Ovakav fokus kakav smo vidjeli u drugom poluvremenu daje mi optimizam za budućnost", rekao je Spalletti.

Podsjetimo da se Roma nakon ove pobjede primakla Juventusu na samo bod zaostatka, ali uz dvije utakmice više. Prvu od te dvije utakmice Juventus igra večeras protiv Fiorentine u gostima i bit će to veoma teško iskušenje za njih.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi