Spalletti: Džeko je sada naš ključni igrač

Trener Rome hvalio Dijamanta

Spalletti: Džeko je sada naš ključni igrač

Trener Rome Luciano Spalletti imao je samo riječi hvale za kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku nakon večerašnje pobjede Rome protiv Cagliarija (1:0).

Jedini gol za Rimljane na današnjem meču postigao je upravo naš napadač, a Spalletti je nakon meča rekao da Džeko sada postaje ključni fudbaler za Romu.

"Nismo danas baš odigrali sjajnu utakmicu, Cagliari je imao veoma zgusnutu sredinu terena i morali smo da im se prilagođavamo, ali nismo baš ličili na sebe. Imali smo strpljenja, čuvali smo balans i nismo paničili. Napadali smo, ali nismo bili učinkoviti kao što smo to navikli u posljednjoj trećini terena. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Postoji mnogo timova koji su u stanju da se popnu na vrh tabele, kao što je Inter koji se brzo penje. Još mnogo vremena ima do kraja, ali mi moramo ostati fokusirani kako bi ostvarivali ovakve pobjede", rekao je Spalletti.

"Džeko sada postaje ključni fudbaler za nas jer je on u ovakvim situacijama jedini dovoljno snažan u zraku i ima fizikalnost da napravi probleme gomili defanzivaca", poručio je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Roma nakon ove pobjede ponovo na samo minus jedan bod u odnosu na Juventus, ali Vučica još uvijek ima i meč više od Stare dame.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi