Spalletti: Džeko mora pokazati da je Džeko, vrijeme je

Trener Rome o Džeki, Tottiju, Pjaniću...

Spalletti: Džeko mora pokazati da je Džeko, vrijeme je

Ekipu Rome do kraja sezone očekuje teška borba za plasman u Ligu prvaka, a naredni izazov slijedi već u srijedu.

Rimski klub će na Olimpicu dočekati Torino, što će biti prilika za ovaj tim da prekine negativni niz od dvije utakmice bez pobjede, koje su došle u veoma nezgodnom trenutku.

Povodom sutrašnje utakmice, danas je upriličena press konferencija na kojoj se pojavio trener Rome Luciano Spalletti. Naravno, u fokusu su bili navodni incident sa Francescom Tottijem, što je iskusni trener demantovao, te partije našeg Edina Džeke.

"Jučer sam razgovarao sa Tottijem i sredili smo stvari. U posljednja dva dana pročitao sam mnogo toga u novinama, ali moram reći da ništa od toga nije istina. Ograđujem se od toga i poručujem da nije bilo fizičkog sukoba sa Tottijem nakon utakmice protiv Atalante", rekao je Spalletti, koji je dao komentar i na igre Edina Džeke, kojem vrijeme u Romi polako curi:

"Džeko mora pokazati da je Džeko. Nema više mnogo vremena i sada je pravi trenutak za to. Znamo kakav je napadač i koji su njegovi kvaliteti".

Spalletti je govorio i o predstojećoj utakmici protiv Torina, te o situaciji oko Miralema Pjanića, koji nije igrao u prošlom kolu.

"Očekuje nas težak meč. Torino je sjajna ekipa, a Ventura je fudbalski majstor. Nadam se da su moji igrači nešto naučili iz prethodne dvije utakmice. Ne smije nam se više dešavati da prokockamo vodstvo od 2:0, kao u nedjelju. Što se Pjanića tiče, vratio se treninzima ali njegov nastup još uvijek nije izvjestan. O tome ću odlučiti neposredno prije početka utakmice", zaključio je Romin strateg.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica 34. kola Serije A između Rome i Torina igra se sutra (srijeda), s početkom u 20:45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi