Spalletti: Džeko treba odvesti cijelu ekipu na večeru

Trener Rome zadovoljan igrom protiv Carpija

Spalletti: Džeko treba odvesti cijelu ekipu na večeru

E. Čaušević

Ekipa Rome večeras je slavila na gostovanju protiv Carpija (3:1) u okviru 25. kola italijanske Serije A.

Iako je Vučica odigrala očajno prvo poluvrijeme večerašnje utakmice, u drugom dijelu stvari su se posložile za Spallettija. Italijanskog stručnjaka posebno raduje činjenica što je gol napokon postigao i Edin Džeko.

"Večeras smo uradili mnogo stvari kako treba, a jedna od njih je što smo Džeki omogućili da postigne gol. Dosta smo se šalili u svlačionici da su neki njegovi promašaji nevjerovatni, ali ovaj put su asistencija i gol bili savršeni. Sretan sam što je uspio prekinuti golgeterski post. Džeko ovaj put časti ekipu večerom", rekao je Spalletti.

Roma se ovom pobjedom domogla trećeg mjesta na tabeli Serije A. Ipak, Spalletti vjeruje da ova ekipa može ponuditi mnogo više.

"Možemo bolje od ovoga, ali smo zaslužili pobjedu večeras. Kada je Carpi izjednačio igrači su ponovo pomislili da se ponavlja ista slika kao iz prethodnih remija. Ipak, svi su se uspjeli psihički vratiti i doći do pobjede", dodao je trener Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vučica u srijedu igra utakmicu Lige prvaka protiv Real Madrida, a Spalletti je iskoristio priliku da pozove navijače Rome da se napokon vratte na stadion i pruže podršku svojoj ekipi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi