Spalletti: Nedostajat će nam Džeko

Dijamant propušta derbi

Spalletti: Nedostajat će nam Džeko

Roma će danas na Olimpicu od 20:45 sati igrati derbi 36. kola Serie A protiv Juventusa. 

Eventualni trijumf bi za Romu bio od velike važnosti u borbi za drugu poziciju, a pred ovaj meč trener Luciano Spalletti suočio se s velikim problemima kada je u pitanju igrački kadar. Protiv Juventusa neće moći igrati suspendovani Strootman, povrijeđeni Džeko, dok su Nainggolan i Perotti pod upitnikom. 

"Protiv Juventusa će igrati samo oni najspremniji. Sigurno da će nam nedostajati ključni igrači, ali morat ćemo ih nadomjestiti. Razočaran sam jer nema Edina, koji je napokon počeo pokazivati svoje kvalitete. Sigurno je da će nam puno nedostajati", kazao je Spalletti, prenosi Goal. 

Spalletti se potom osvrnuo na Juventus. Mišljenja je kako postoji razlika u kvaliteti momčadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ove sezone Juventus je uvijek bio spreman u velikim utakmicama. Pokazali su da znaju kontrolisati. Sigurno da postoji razlika u kvaliteti momčadi, ali možemo pronaći način da im se približimo", kazao je trener rimskog kluba. 

Podsjećenja radi, Džeko je povredu zadobio na meču protiv Milana. Radi se o istegnuću mišića, a na teren bi se mogao vratiti već u narednoj sedmici. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi