Spalletti: Nije pošteno kritikovati Džeku

Stao u zaštitu bh. napadača

Spalletti: Nije pošteno kritikovati Džeku

Trener Rome Luciano Spalletti stao je u zaštitu Edina Džeke nakon njegovih razočaravajućih partija u dvomeču sa Lyonom.

Džekina neefikasnost na tim utakmicama se itekako odrazila na rezultat, pa se Roma na kraju oprostila od Evropske lige u osmini finala.

Spalletti je svjestan da je njegov tim zakazao u ovom dvomeču, ali je nakon utakmice istakao da ne bi bilo pošteno kritikovati čovjeka koji je Romu i doveo do osmine finala.

"Naravno da su neki igrači mogli i morali odigrati bolje, ali nije pošteno kritikovati Edina Džeku. On nas je i doveo ovdje", započeo je Spalletti, koji je potom i sam uputio kritike jednom Džekinom saigraču:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Vidjeli ste Salaha. Naprimjer, on je trebao odigrati bolje i riješiti neke situacije onako kako on zna. Ali, to je fudbal i on je pun uspona i padova".

Edin Džeko je ove sezone postigao osam golova u Evropskoj ligi i sada je jasno da će ostati na toj brojci. Naš napadač ima priliku biti prvi strijelac ovog takmičenja uprkos tome što je Roma eliminisana, a najveća prijetnja mu je Ibrahimović sa pet pogodaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije