Spalletti odgovorio Špancima: Džeko nije nezamjenjiv

Trener Rome o bh. napadaču

Spalletti odgovorio Špancima: Džeko nije nezamjenjiv

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sutra igraju prvi meč šesneastine finala Evropske lige na gostovanju protiv španskog Villarreala.

Vučica je danas otputovala u Villarreal gdje će sutra igrati meč šesneastine finala Evropske lige. Roma se u posljednje vrijeme nalazi u dobroj formi, ali su u italijanskom klubu svjesni da im neće biti lako izboriti osminu finala ovog takmičenja u okršaju protiv Žute podmornice.

Trener Rome, Luciano Spalletti, večeras je održao press koferenciju pred sutrašnji meč, a jedna od glavnih tema bio je bh. napadač Edin Džeko. Španske novinare zanimalo je da li je Džeko jedini igrač Rome koji je nezamjenjiv, a Spalletti je odgovorio u svom stilu.

"Naravno da Džeko nije nezamjenjiv i to sam pokazao prošle sezone, a uz to dalo je odlične rezultate. Džeko je jedini igrač s ovim karakteristikama za centralnog napadača i nema razloga da ga mijenjam kada je u ovakvoj formi. Ipak, ima i drugih formacija koje znam koristiti, a da on nije dio njih. Imamo mi opcija u napadu, ne morate se brinuti oko toga", rekao je trener Rome.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica šesneastine finala Evropske lige između Villarreala i Rome igra se sutra od 21:05 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije