Spalletti pojačanja za Inter traži u Romi
Foto: EPA

Blizu Giuseppe Meazze

Spalletti pojačanja za Inter traži u Romi

Mediji u Italiji uvjereni su da će Luciano Spalletti od sljedeće sezone sjediti na klupi Intera. 

Iako će Roma pod Spallettijevim vodstvom najvjerovatnije završiti na drugoj poziciji, koja zadovoljava klupske apetite, italijanskom treneru to nije dovoljno i navodno će novi izazov tražiti u Interu. 

Potvrda svega toga očekuje se nakon posljednjeg kola Serije A, a kako piše Gazzetta dello Sport, Spalletti je izrazio želju da sa sobom u Inter povede jednog od dvojice veznjaka Rome - Strootmana ili Nainggolana. 

Šanse da Strootman promijeni sredinu su male, s obzirom da je postigao dogovor s čelnicima kluba o ostanku, dok bi Roma bila spremna prodati Nainggolana ukoliko potencijalni kupac ponudi primamljivu svotu na ime obeštećenja. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li će aktuelni trener Rome na kraju završiti na Meazzi, ostaje da se vidi. Do kraja sezone Inter će voditi trener omladinske ekipe Stefano Vecchi. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi