Spalletti već pronašao novi klub?
Foto: EPA

Na sastanku s predsjednikom Fiorentine

Spalletti već pronašao novi klub?

E. Čaušević

Fudbaleri Rome savladali su sinoć na gostovanju Pescaru (4:1) u okviru 33. kola italijanske Serije A.

Roma je pobjedom u Pescari povećala prednost u odnosu na trećeplasirani Napoli na četiri boda. Glavni cilj rimske ekipe jeste da na kraju sezone budu na drugoj poziciji kako bi ostvarili direktan plasman u Ligu prvaka. Međutim, još uvijek nije poznato da li će Luciano Spalletti biti trener ove skipe naredne sezone.

Italijanski stručnjak je u nekoliko navrata izjavio da će na kraju sezone saopštiti svoju odluku, a mnogi vjeruju da će Roma morati tražiti novog trenera na ljeto. Spallettijev ugovor s Vučicom ističe na kraju ove sezone i poznato je da čelnici kluba imaju spreman novi ugovor za ovog trenera.

Italijanski mediji špekulišu da je Spalletti već počeo tražiti novi klub, a navodno, jedna od ekipa koje žele ovog trenera je Fiorentina. Spalletti je je jučer imao sastanak sa direktorom ovog kluba Panataleom Corvinom. Ipak, još uvijek nije poznato šta je bila tema njihovog sastanka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mediji na Apeninima navode da je Spalletti počeo pregovore s klubom iz Firence, te da nije nemoguće da on od naredne sezone bude novi trener Fiorentine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi