Spalletti: Zaslužili smo više

Trener Rome nakon ispadanja iz EL

Spalletti: Zaslužili smo više

Roma se večeras oprostila od nastupa u Evropskoj ligi za sezonu 2016/2017. uprkos pobjedi nad Lyonom rezultatom 2:1.

S obzirom da je francuski klub u prvoj utakmici slavio sa 4:2, Romi ta pobjeda nije bila dovoljna da se plasira u četvrtfinale, a trener Vučice Luciano Spalletti je nakon završetka utakmice priznao da je razočaran, ali da nema šta zamjeriti svojim igračima.

"Žao mi je zbog ispadanja, ali moram biti zadovoljan načinom na koji je moja ekipa odigrala ovu utakmicu. Bili smo borbeni, stvorili veliki broj šansi i nismo se predavali do kraja. Zaslužili smo više", rekao je Spalletti, koji je potom dodao:

"U dvomeču sa Lyonom napravili smo preveliki broj grešaka, a žao mi je što smo u Francuskoj poraženi sa 4:2. Možda je Lyon zasluženo prošao dalje, ali iskren da budem nisam vidio neku veliku razliku između ova dva tima".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U prvoj utakmici smo prestali igrati u određenoj fazi utakmice, ali večeras su moji momci pokazali pravi odnos i borbenost. Hvala ovim divnim navijačima koji su nas podržali".

Na kraju se ključnim momentom u ovom dvomeču ispostavio onaj pogodak Lacazettea za 4:2 u sudijskoj nadoknadi prve utakmice koja je odigrana prije sedam dana u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi