Spalletti zbog Rome u velikoj dilemi
Foto: EPA

Moguć je i odlazak iz kluba

Spalletti zbog Rome u velikoj dilemi

M. Šljivak

Trener Rome Luciano Spalletti još uvijek razmišlja o produžetku saradnje s rimskim timom.

Otkako je ovaj 57-godišnji stručnjak preuzeo vođenje tima u januaru prošle godine, Roma je postala kandidat za titulu prvaka Italije. Ekipa igra sjajno, a Spalletti je najzaslužniji za podizanje tima iz prosjeka.

Međutim, sjajnom stručnjaku ugovor s Vučicom ističe na kraju sezone. Još uvijek nije odlučio hoće li ostati na klupi ovog tima, a u klubu su mu spremili novi ugovor.

Spalletti ima nekoliko zahtjeva prema upravi Rome. On želi dovesti pojačanja tokom ljetnog prelaznog roka i traži garancije da ih tim može dovesti. Romini rivali Juventus, Inter i Milan su na ljeto najavili velike stvari kada je angažovanje novih fudbalera u pitanju. Spalletti želi ostati konkurentan s ovim ekipama i za to je jedini zahtjev kojeg je postavio pred rukovodstvo rimskog tima.

Ako mu odluče izaći u susret, Spallettija ćemo i u narednoj sezoni gledati na klupi Rome, a ako se rukovodstvo ipak odluči da s minimalnim troškovima uđe u novu sezonu, sjajni stručnjak će definitivno napustiti ovaj tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je trenutno drugoplasirani tim italijanske Serie A i sigurno je da bi bila prava šteta kada se ova lijepa priča Spallettija i Rome ne bi nastavila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije