Španci birali najbolje: Messi i Barcelona pokupili nagrade

Katalonci dominirali

Španci birali najbolje: Messi i Barcelona pokupili nagrade

Lionel Messi po rekordni šesti put je dobio nagradu za najboljeg igrača i napadača u španskoj Primeri. 

Jučer je u Španiji održana svečanost na kojoj su podijeljene nagrade za najbolje pojedince u prvenstvu, a glasanje se vršilo između fudbalera koji nastupaju u prvoj i drugoj španskoj ligi. Ponovo je dominirala Barcelona. 

"Ovu nagrade za najboljeg igrača i napadača posvećujem svom sinu. Svaki put kada izađem iz kuće on se naljuti i pita me: 'Opet ideš ka golu'", rekao je Messi kroz smijeh i dodao da je ponosan na osvojene nagrade.  

Pored Messija, nagradu za najboljeg golmana dobio je Claudio Bravo, dok je Neymar izabran za najboljeg fudbalera iz Južne Amerike jer Messi ovaj put nije bio u konkurenciji. 

"Nominacija za Zlatnu lopti znači mi mnogo, ali i Suarez je trebao naći svoje mjesto među nama. Messi je favorit, iskreno on je za mene najbolji", otvoreno je kazao brazilski internacionalac. 

Od igrača Real Madrida nagrade su dobili Cristiano Ronaldo, koji je prema izboru navijača najbolji igrač u Primeri, dok je Sergio Ramos dobio nagradu za najboljeg defanzivca, a James Rodriguez za najboljeg vezistu. 

Za najboljeg trenera u Primeri je proglašen Luis Enrique, pod čijom palicom je Barcelona došla do naslova evropskog prvaka, dok je nagrada za najboljeg afričkog igrača pripala Sofianeu Feghouliju iz redova Valencije. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.