Španija bez problema protiv Izraela

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Španija bez problema protiv Izraela

Fudbalska reprezentacija Španije slavila je večeras pobjedu protiv Izraela sa 4:1 na domaćem terenu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Španci su poveli već u 13. minuti sa 1:0, a strijelac pogotka bio je David Silva nakon asistencije Albe. Do kraja prvog poluvremena Španija je postigla još jedan pogodak i to u sudijskoj nadoknadi preko Vitola. 

Nastavak meča donosi još tri pogotka, dva u mreži gostiju i jedan u mreži domaćih. Prvo je Diego Costa u 51. minuti povećao prednost Španije na 3:0, a počasni gol za goste djelo je Rafaelova iz 76. minute susreta. Do kraja su Izraelci primili još jedan gol koji je djelo Isca iz 88. minute. 

U drugom susretu ove grupe Makedonija je bez problema slavila protiv Lithenštajna sa 3:0 u gostima. Strijelci za Makedonce bili su Nikolov i dva puta Nestorevski. 

Španija je trenutno prva u ovoj grupi sa 13 bodova, dok Italija ima tri boda manje, ali za 10-ak minuta završavaju svoju utakmicu protiv Albanije i trebali bi se izjednačiti na vrhu sa Špancima. Makedonija je nakon današnje pobjede ostala na 5. mjestu jer su im ovo bili prvi bodovi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi